Ga naar hoofdinhoud
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be

prof. Wim A.G. Blonk, voorzitter Close The Gap

wim.blonkIk was net zes jaar toen na een barre hongerwinter in 1944 in Noord-Nederland de Tweede Wereldoorlog definitief voorbij was. Als klein jongetje heb ik nog de desastreuze gevolgen van een alles vernietigend gewapend conflict meegemaakt. Toen al was ik mij ervan bewust dat zoiets nooit meer mag gebeuren. Na mijn universitaire studies bood zich de mogelijkheid aan om in Brussel bij de Europese Commissie te gaan werken.

De boodschap moet zijn dat de duurzame vrede die in Europa nu sinds bijna 70 jaar heerst boven alles moet worden gekoesterd.

Vooral jongere mensen zijn zich er niet voldoende van bewust dat de grondgedachte van de Europese Verdragen ligt in het streven naar een duurzame vrede in Europa. De vele verworvenheden op het Europese vlak worden heden ten dage teveel als vanzelfsprekend aangenomen. Niet genoeg kan men eraan herinnerd worden wat er aan vooraf is gegaan. Vandaar dat het zo belangrijk is voor de huidige generatie om stil te staan bij het feit dat precies 100 jaar geleden een periode van alles verwoestende oorlogshandelingen is begonnen. 

De boodschap moet zijn dat de duurzame vrede die in Europa nu sinds bijna 70 jaar heerst boven alles moet worden gekoesterd.

www.close-the-gap.org

Share
Back To Top