Ga naar hoofdinhoud
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be

vredeswake10Deel meer dan je denkt dat je kunt missen

Met een minutenlange staande ovatie dankten de aanwezigen op de prelude van Vredeswakes zuster Jeanne Devos voor haar bezield getuigenis en sterke vredesboodschap. Ontroerd en dankbaar nam ze het applaus in ontvangst. Ook bij de aanwezige kinderen had ze duidelijk indruk gemaakt. “Wij moeten de wereld verbeteren, Jeanne Devos heeft het gezegd,” zo klonk het na afloop bij één van hen. Er is hoop… Lees hier de volledige tekst van de boodschap van Jeanne Devos.

Wij moeten onszelf een weten schoppen

Filosoof Ludo Abicht is één van de 25 meters en peters van Vredeswakes. Op de prelude waarschuwde hij voor schijnvrede. “Wij moeten onszelf een weten schoppen, een weten dat verontrust en tot nadenken en actie aanzet,” zo klonk zijn niet mis te verstane oproep. Lees hier de volledige tekst die Ludo Abicht op de prelude uitsprak.

Wakker voor vrede: de eerste stap

Elke vredeswake zal oproepen tot concreet engagement. Op de prelude lanceerde Ignace Goethals de oproep om een affiche uit te hangen ‘ik blijf wakker voor vrede’. Op het eerste gezicht een makkelijke opdracht. Of toch niet zo vanzelfsprekend? Want wie de affiche ophangt, bekent kleur, verduidelijkte Ignace. En dat kan op weerstand botsen. Maar die prijs moeten we durven betalen. Lees hier de volledige tekst van Ignace Goethals over ‘de waarde van de kleine stap’.

Teksten prelude

Naast de vredesboodschappen van Ludo Abicht, Jeanne Devos en Desmond Tutu, klonken tijdens de prelude nog andere teksten. U kunt ze hier lezen. Van alle teksten mag u vrij gebruik maken. We vinden het wel fijn als u daarbij verwijst naar Vredeswakes Langemark 2014-18.

Share
Back To Top