Ga naar hoofdinhoud
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be

Kinderen en hun rockende meester rappen voor vrede

Kinderen van de 5de en 6de klas van de Vrije Basisschool Madonna (Langemark) en hun muzikale meester Bart zorgden op zondag 21 mei 2017 voor een verrassing van formaat. Tijdens de kinderrechten-vredeswake in Langemark lanceerden ze hun Wakker-voor-vrede-rap. Die is nu al met lengtes voorsprong de coolste clip-met-een-boodschap van het jaar.

In de aanloop naar de vredeswake rond kinderrechten, plaatsten alle basisscholen van Langemark-Poelkapelle hun schoolfeest in het teken van ‘wakker voor vrede’. Zo ook de Vrije Basisschool Madonna, waar meester Bart alles uit de kast haalde om met kinderen van de 5de en 6de klas een rap te maken.

Tijdens inleidende workshops leerde hij de kinderen rappen, maar ging het ook inhoudelijk diep: over de Eerste Wereldoorlog, wat die in Langemark heeft aangericht en hoe belangrijk het is die tragedie nooit te vergeten.

‘Ja, we moeten samen werken aan een wereld zonder haat’

De tekst van de rap werd helemaal geschreven door de kinderen. En die is niet mis te verstaan: ‘Dump de geweren, dump het geweld. Dan ben je in onze ogen echt een held.’ Meester Bart, in zijn vrije tijd semi-professioneel muzikant, schreef de muziek en maakte een zo goed als professionele opname. Maar daar bleef het niet bij. Het enthousiasme was zo groot, dat hij met de kinderen ook een video-clip maakte.

Die werd tijdens de vredeswake in primeur gelanceerd en de reactie van de meer dan 500 aanwezigen was stormachtig: de jonge rappers en hun meester werden met een staande ovatie en minutenlang applaus bedankt. De clip gaat intussen viraal op het internet en sociale media. De rap was al te horen op JOE FM en de ‘Wakker voor Vrede-band’ was te gast in de studio van Radio 2.

PRAKTISCH

De videoclip van de Wakker voor Vrede-rap kan je hier bekijken

Contact: Wakker voor Vrede, Peter Peene, peene.peter@skynet.be, 0474 689 460; Bart Vandeportaele, bartvandeportaele@gmail.com, 0483 423 972

www.wakkervoorvrede.be

Share
Back To Top