skip to Main Content
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be
03. HEEL GEWONE HELDEN Met Marjan Verplancke

03. HEEL GEWONE HELDEN met Marjan Verplancke

Je ziet dat een vrouw wordt lastiggevallen op de trein. Je merkt dat een jongen wordt uitgesloten in de jeugdbeweging. Je hoort hatelijke opmerkingen tegen iemand met een andere huidskleur. Allemaal zijn we nu en dan omstaanders in dergelijke situaties. Wat doe je? Of beter: wat zou je willen doen?

In dit atelier vertrekken we van waargebeurde verhalen om te begrijpen hoe omstaandergedrag werkt. Welke obstakels zorgen ervoor dat we het soms moeilijk vinden om de juiste actie te ondernemen? Wat maakt dat je in sommige situaties juist wel meteen ingrijpt? Aan de hand van oefeningen en opdrachten komen we tot tips en een praktisch stappenplan om je te bekwamen in omstaanderinterventie.

MARJAN VERPLANCKE is pedagogisch medewerker in de Kazerne Dossin in Mechelen, een museum rond herinneringseducatie. Ze ontwikkelt educatief materiaal en begeleidt workshops voor jongeren en hun begeleiders. Van ‘bijstander tot upstander’ is haar devies.

Dit atelier richt zich tot al wie jongeren begeleidt: jeugdbewegingsleiders, leraars, werkers in jeugdclubs, in de jeugdzorg…

Datum/Tijd
04/11/2018
om 10:30 - 12:30

Inschrijven

Vanaf 1 september kan je inschrijven voor de verschillende activiteiten

Categorieën


Share
Back To Top