skip to Main Content
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be

CONCERT THE SOUND OF PEACE

Muziek wordt vaak de taal van de vrede genoemd. In het programma van ’24 uur Wakker voor Vrede’ krijgt ze dan ook een prominente plaats. Het concert ‘The Sound of Peace’ is het muzikale hoogtepunt. Het brengt zangers en muzikanten uit alle windstreken samen op één podium. Honderd jaar geleden stonden tal van nationaliteiten hier gewapend tegenoverelkaar. Vandaag staan ze verenigd meten naast elkaar. Ze laten horen hoe vrede klinkt als muren worden gesloopt en vervangen door bruggen.

Wakker voor Vrede nodigt twee top-ensembles uit om The Sound of Peace te verklanken: Refugees for Refugees en Voxtra. Ze komen allebei uit de stal van de Brusselse vzw Muziekpublique. Hun albums en concerten scheren in binnen- en buitenland hoge toppen. Voor het concert in Langemark bundelen beide groepen de krachten. Enkele poëtische momenten zullen de avond een extra dimensie geven. The Sound of Peace zal in elk geval hoopvol klinken.

PRAKTISCH

The Sound of Peace vindt plaats in de Sint-Pauluskerk in Langemark en start om 20.30 u. stipt. Tickets kosten 15 euro in voorverkoop (20 euro aan de deur – indien niet uitverkocht).

REFUGEES FOR REFUGEES

Het ensemble ’Refugees for Refugees’ is een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen. Een aantal is gevormd aan gerenommeerde conservatoria in Damascus, Bagdad en Aleppo, andere zijn volksmuzikanten. De artistieke leiding is in handen van de Belgische oed-speler Tristan Driessens.

Het ecosysteem waarin hun muziek wortelde, lieten de Refugees achter in hun thuisland. Maar ze brachten een rijke bagage en in het beste geval hun instrumenten met zich mee die exotische namen dragen als ney, sarod en ganun. Hun liederen vertellen het verhaal van hun landen en de weg die ze aflegden.

Hun eerste cd Amerli ging niet onopgemerkt voorbij: De Standaard bekroonde de opname met vier sterren en Transglobal World Music Charts riep Amerli uit tot album van het jaar 2016. Momenteel is een tweede cd in voorbereiding, die verschijnt in de lente van 2019.

Artiesten

Asad Qizilbash(Pakistan) ▪ Aren Dolma(Tibet) ▪ Fakher Madallal(Syrië) ▪ Kelsang Hula(Tibet) ▪ Mohammad Aman Yusufi(Afghanistan) ▪ Simon Leleux(België) ▪ Souhad Najem(Irak) ▪ Tammam Al Ramadan(Syrië) ▪ Tareq Alsayed Yahya(Syrië) ▪ Tristan Driessens(België)

 

VOXTRA

Voxtra is een ambitieus project waarin de wonderlijkste zangtradities elkaar ontmoeten. In een fusie die geen fusie is – iedere traditie blijft bijzonder herkenbaar – ontdekken we de snikkende iso-polyfonie uit Albanië, de rurale cantu a tenore uit Sardinië, de Beko-stijl uit Zuid-Madagascar, rune-liederen en joik uit Finland en de verhalende volkszang uit België. Naast diepe emotie en gewaagde combinaties luister je naar opzwepende dansen met de nodige humor in een voorstelling die nooit verveelt.

Voxtra gaat op zoek naar raakvlakken tussen de verschillende traditiesen laat die in dialoog treden met elkaar. Zo worden gelijkenissen hoorbaar, maar evenzeer hun uniciteit.

Artiesten

Raphael De Cock(België) ▪ Anu Junnonen (Finland) ▪ Talike Gellé (Madagascar) ▪ Tenore de Monte Arvu: Domenico Nanu, Ivo Deledda, Tore Deledda, Manuela Deledda, Giovanni Carta (Sardinië) ▪ De Gjini Familie: Gramoz, Brihans & Ylber Gjini (Albanië)

Datum/Tijd
03/11/2018
om 20:30

Inschrijven

Vanaf 1 september kan je inschrijven voor de verschillende activiteiten

Categorieën


Share
Back To Top