skip to Main Content
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be
TE GAST OP DE VREDESWAKE… REINHILDE DECLEIR

TE GAST OP DE VREDESWAKE… REINHILDE DECLEIR

Actrice Reinhilde Decleir kent iedereen van haar glansrol als ‘moemoe’ in de succesreeks Van vlees en bloed. Maar de laatste jaren komt ze vooral in beeld als regisseur en bezielster van Tutti Fratelli, een sociaal-artistieke werkplaats in Antwerpen.

Al meer dan 10 jaar maakt  Tutti Fratelli theater met kansarmen, generatiearmen, mensen uit de psychiatrie en zwakbegaafden. “We willen ontmoeting creëren tussen deze diverse zielen, en mensen uit generatiearme en sociaal minder bedeelde bevolkingslagen een wereld aanreiken die meer te bieden heeft dan enkel overleven. Verbeelding, muziek, woord en spel is de rode draad van al deze ontmoetingen tussen de Fratelli. Het resultaat is telkens weer een theatervoorstelling van de bovenste plank die onder de huid kruipt.”

“Het project is dan wel sociaal, het resultaat moet ook goed zijn,” zegt Decleir nog. “En het gaat om meer dan enkel het artistiek hoogstaande resultaat. Herwonnen zelfwaarde bij elk van de spelers, de ene al wat meer gehavend en gekerfd door het leven dan de andere, is misschien de grootste verwezenlijking. Een applaus, wanneer al jarenlang op uw kop ‘gekakt’ is, dat doet mensen opnieuw glanzen.”

De voorbije jaren werd Reinhilde Decleir meermaals gelauwerd voor haar bijzondere theaterwerk. Ze kreeg de Burgerschapsprijs en de eerste Prijs van de Gelijkheid.  Wakker voor Vrede zal haar tijdens de vredeswake op 28 februari nu ook, samen met 7 andere vrouwen, bij de Vrouwenraad nomineren als vredesvrouw. In het najaar volgt dan de officiële benoeming van nieuwe vredesvrouwen in de Senaat.

Reinhilde Decleir zal op zondag 28 februari tijdens de vredeswake getuigen over haar engagement in Tutti Fratelli.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top