skip to Main Content
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be
TE GAST OP DE VREDESWAKE… MARIE BAMUTESE

TE GAST OP DE VREDESWAKE… MARIE BAMUTESE

Marie Bamutese weet wat vluchten is… Als jong meisje werd ze geconfronteerd met extreem geweld – eerst in Rwanda, daarna in Oost-Congo. Als bij wonder overleefde ze de helse tocht die haar uiteindelijk naar België voerde.

Als in 1994 de genocide losbarst, slaan miljoenen Rwandezen op de vlucht. Velen komen terecht in vluchtelingenkampen in Oost-Congo, waar ze vanaf 1996 opnieuw opgejaagd worden door het Rwandese regeringsleger van huidig president Kagame. Er vallen zeker meer dan 200.000 doden, een drama dat nauwelijks aandacht kreeg. En ook vandaag blijft het een ‘vergeten’ misdaad tegen de mensheid.

peter en marieMarie Bamutese maakte het allemaal mee. Zowat haar hele familie werd uitgemoord. Zelf overleefde ze als bij wonder. Bijna 20 jaar later besliste Marie om niet meer te zwijgen. Samen met haar man Peter Verlinden schreef ze haar ervaringen neer en vertelt ze overal haar verhaal. Ze wil de waarheid aan het licht brengen, erkenning vragen voor het leed van alle Rwandezen en zo meebouwen aan gerechtigheid en verzoening, aan een toekomst voor een verscheurd land.

Op zondag 28 februari om 10 u. in OC Den Tap brengen Marie Bamutese en Peter Verlinden het verhaal van de ‘vergeten genocide’. Inschrijven is wenselijk: via peene.peter@skynet.be of op 0474 689 460.

Tijdens de vredeswake om 15 u. in de Sint-Pauluskerk gaat Peter Verlinden in gesprek met Marie en met Elien Spillebeen over sterke vrouwen in Rwanda en Congo. Voor de vredeswake hoef je niet in te schrijven.

De toegang is telkens gratis.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top