skip to Main Content
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be
TE GAST OP DE VREDESWAKE… ELIEN SPILLEBEEN

TE GAST OP DE VREDESWAKE… ELIEN SPILLEBEEN

‘Vrouwenkracht is vredesmacht’: dat mocht Elien Spillebeen ervaren bij het maken van de documentaire ‘Backup Butembo’.
Oost-Congo is al ruim 15 jaar het strijdtoneel van een bloedig conflict. De regio rond de stad Butembo in Noord-Kivu wordt beschouwd als een van de gevaarlijkste plekken ter wereld voor vrouwen. Rebellengroepen gaan er plunderend, verkrachtend en moordend te keer.
Elien Spillebeen (26) was pas 21 toen ze voor het eerst in Butembo aankwam. Maar wat ze zag, was niet alleen de doffe ellende die ze verwacht had. Te midden van de gruwel, veren vrouwen en mannen recht en nemen hun lot in eigen handen. “Ik had me de bevolking louter als slachtoffers voorgesteld. Maar ik zag hoe vrouwen op deze gevaarlijke plek hun situatie niet lijdzaam ondergaan, maar met een nooit aflatende positieve kracht opkomen voor gerechtigheid en bouwen aan de toekomst.”
In de meermaals bekroonde documentaire ‘Backup Butembo’, toont Elien onder meer hoe voetbal de vrouwen verbindt en bemoedigt. In België richtte ze de organisatie ‘Mama Kivu’ op die opmerkelijke initiatieven van sterke vrouwen in Noord-Kivu ondersteunt

BACKUP-BUTEMBO-AFFICHE-Zonder-synopsisOp zondag 28 februari is er om 10 u. in OC Den Tap een voorstelling op groot scherm van de documentaire ‘Backup Butembo’. Elien geeft zelf toelichting en na afloop is er ruimte voor vragen en gesprek. Tijdens de vredeswake om 15 u. in de Sint-Pauluskerk zal Elien ook getuigen over de kracht van de vrouwen van Oost-Congo. De toegang is telkens gratis, enkel voor de voorstelling ’s morgens is het aangewezen om in te schrijven: via peene.peter@skynet.be of op 0474 689 460.

Share
Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top