skip to Main Content
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be
EXPO VROUWEN IN DE GROOTE OORLOG

EXPO VROUWEN IN DE GROOTE OORLOG

In de aanloop naar de vredeswake ‘Vrouwenkracht is vredesmacht’ loopt van 1-28 februari in het gemeentehuis van Langemark-Poelkapelle de tentoonstelling ‘Vrouwen in de Groote Oorlog’ over de rol van vrouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Deze unieke tentoonstelling, opgezet door Linx+ en VIVA-SVV, geeft een overzicht van de gebeurtenissen en het leven van verschillende vrouwen in België tijdens de Eerste Wereldoorlog. Uiteenlopende rollen komen aan bod: verzetsstrijders, verpleegsters, vluchtelingen, burgervrouwen, prostituees of liefdadigheidswerksters.

Moeders voor vrede

De tentoonstelling vormt een tweeluik met de foto-expo ‘Moeders voor vrede’ over de situatie van vrouwen in het door geweld geteisterde Afghanistan. Beide tentoonstellingen zijn te bezoeken van maandag tot vrijdag van 9-12, woensdag van 14-16 en donderdag van 14-18.30 uur.

De dubbel-tentoonstelling is ook aanleiding voor twee bijzondere activiteiten. Op vrijdag 12 februari om  19 u. organiseert CD&V Vrouw en Maatschappij een bezoek aan de expo’s en aansluitend in OC Den Tap een lezing door Jennie Vanlerberghe, oprichtster en bezielster van Moeders voor Vrede. Info op www.langemark-poelkapelle.cdenv.be. Op dinsdag 23 februari om 20 u. is er in OC Den Tap een lezing door Koenraad Dumoulin over ‘Vrouwen en de Eerste Wereldoorlog’. Aanmelden via toerisme@langemark-poelkapelle.be of op 057/49 09 41.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top