skip to Main Content
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be
03. VERZOENING ALS ALTERNATIEF VOOR HAAT EN WRAAK – The Parents Circle Brengt Beklijvende Getuigenissen Uit Israël & Palestina

03. VERZOENING ALS ALTERNATIEF VOOR HAAT EN WRAAK – The Parents Circle brengt beklijvende getuigenissen uit Israël & Palestina

Het Israëlisch-Palestijns conflict zit al vele jaren muurvast. De situatie lijkt uitzichtloos onder meer door het totale gebrek aan politieke wil om een doorbraak te forceren. Toch zijn er, zowel aan Palestijnse als aan Israëlische zijde, krachten die volhardend aan verandering werken. Mensenrechten- en vredesactivisten blijven ijveren voor een rechtvaardige en humane oplossing.

The Parents Circle verenigt Israëlische en Palestijnse families die ten gevolge van het conflict een familielid verloren. Het is een inspirerende organisatie die verzoening en dialoog bepleit als alternatief voor haat en wraak. Uitgangspunt is de erkenning van elkaars pijn en lijden.

In november 2015 mocht Wakker voor Vrede al een delegatie van The Parents Circle verwelkomen. Tijdens de vredeswake ‘Verzoen je: maak vrede waar’, brachten Arab Aramin en Yigal Elhanan een indrukwekkend getuigenis. Ook nu weer stuurt de vereniging twee getuigen om hun vredesboodschap met zoveel mogelijk mensen te delen.

BRIGITTE HERREMANS volgt het Israëlisch-Palestijns conflict al meer dan 15 jaar van nabij. Ze leidt dit atelier in met een korte historische schets. Daarna gaat ze in gesprek met de gasten van The Parents Circle.

De inleiding is in het Nederlands, het gesprek verloopt in het Engels met samenvattende vertaling in het Nederlands.

Datum/Tijd
04/11/2018
om 10:30 - 12:30

Inschrijven

Vanaf 1 september kan je inschrijven voor de verschillende activiteiten

Categorieën


Share
Back To Top