skip to Main Content
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be
05. Het KLIMAAT Verandert, En Wij? – Lezing En Gesprek Met Ignace Schops

05. Het KLIMAAT verandert, en wij? – lezing en gesprek met Ignace Schops

Onze planeet staat onder druk. We verliezen onze comfortzone. Daling van biodiversiteit en  klimaatverandering hebben een grote impact op ons leven! Oorlogen en mensen op de vlucht. Heel veel mensen. We zullen oplossingen moeten bedenken die ons én de komende generaties, hier én elders een kans op een kwaliteitsvol leven garanderen”, aldus Ignace Schops, directeur van Regionaal Landschap Kempen en Maasland. Als klimaatdeskundige is hij één van de 25 invloedrijkste Belgen in de wereld.

Met vier vrienden en een bak Duvel droomde hij het Nationaal Park Hoge Kempen bij elkaar. Zijn geheim? Zijn passie voor de natuur en ouderwets bruggen bouwen. Tussen politici en activisten, die onderliggend hetzelfde willen: een wereld die er morgen beter uitziet dan vandaag.

Schops zal zowel het natuur- als het klimaatthema belichten. Hij ontwikkelde hiervoor het ‘(Re)connection Model’, dat de samenleving (terug) verbindt met de natuur. Hij geeft concrete toepassingen.

IGNACE SCHOPS is o.m. ambassadeur voor Al Gore’s klimaatpanel en ontving de ‘Groene Nobelprijs’, de Goldmann Environmental Prize.

Datum/Tijd
04/11/2018
om 10:30 - 12:30

Inschrijven

Vanaf 1 september kan je inschrijven voor de verschillende activiteiten

Categorieën


Share
Back To Top