skip to Main Content
+32(0)474 689 460 info@vredeswakeslangemark.be
01. BEZIELD ENGAGEMENT VOOR MENSENRECHTEN – Uniek Dubbelgesprek Met Petra De Sutter En Assita Kanko

01. BEZIELD ENGAGEMENT VOOR MENSENRECHTEN – uniek dubbelgesprek met Petra De Sutter en Assita Kanko

In 2018 vieren we de 70steverjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Deze verklaring is nog altijd een mijlpaalen is in grote delen van de wereld een standaard. Wat niet betekent dat mensenrechten overal gerespecteerd worden. Denk aan de strijd die vrouwen moeten voeren voor hun fysieke en seksuele integriteit. Aan het recht op vrij spreken dat in tal van – ook Europese – landen onder druk staat. Of aan discriminatie op basis van huidskleur – racisme dus – waartegen velen in onze diverse samenleving nog altijd opboksen.

Gelukkig zijn er mensen die zich niet neerleggen bij een status quo. Met veel bezieling komen ze op voor een wereld waarin iedereen, ongeacht huidskleur, geloof, seksuele voorkeur, afkomst… haar of zijn rechtmatige plaats kan innemen.

PROF. PETRA DE SUTTER(UGent) is bekend als fertiliteitsexperte. Ze is senator en zetelt voor Groen in de Raad van Europa. Ze zet zich onvermoeibaar in voor een solidair Europa dat de rechten van elke mens – de meest kwetsbare voorop – respecteert.


ASSITA KANKO 
is nog even gemeenteraadslid voor MR (Frantalige liberalen) in Elsene, maar stapt later dit jaar uit de actieve politiek. Ze wil zich focussen op vrouwenrechten en op haar geesteskind ‘Polin’. Met dit initiatief wil ze meer vrouwen naar de top van de politiek brengen.


Anthony Bosschem 
van ‘Zwijgen is Geen Optie’ gaat met Petra en Assita in gesprek. Van hun dialoog maakt zijn kompaan Tom Mahyeen opname die later te zien zal zijn op www.zwijgenisgeenoptie.be.

Datum/Tijd
04/11/2018
om 10:30 - 12:30

Inschrijven

Vanaf 1 september kan je inschrijven voor de verschillende activiteiten

Categorieën


Share
Back To Top